Hva slags gulv fungerer robotstøvsugeren på?

Alle vanlige gulv; fliser, linoleum, tepper, parkett osv.

Rengjør roboten under møbler?

Roboten kan komme til under svært lave steder, nesten like lave som robotens dimensjoner, og vil kunne rengjøre gulvet under et bredt spekter av møbler. Robotstøvsugeren er 9,7 cm høy.

Må du ha lyset på for at roboten skal fungere?

Nei, sensorene påvirkes ikke av belysningen i rommet og kan fungere i et mørkt rom. Det er bare AI-kameraet som trenger lys for å identifisere objekter.

Hvorfor kan ikke roboten gå inn i laderen/dokkingstasjonen eller den automatiske tømmestasjonen?

Kontroller at laderen/dokkingstasjonen er riktig tilkoblet. Det anbefales at dokken plasseres mot veggen med 1,5 m fri plass foran og 0,5 m fri plass på begge sider.

Er det noen fare for å berøre ladepunktene på laderen eller den automatiske tømmestasjonen ?

Nei, den maksimale spenningen fra ladepunktene på laderen og den automatiske tømmestasjonen er innenfor det sikre spenningsområdet for menneskekroppen.

Kan roboten tørke opp/fjerne vann som er sølt på gulvet, for eksempel på kjøkkenet eller badet?

Nei, det er ikke mulig å fjerne væske fra gulvet med roboten, bortsett fra fuktighet som kommer fra selve vannbeholderen i roboten. Robotstøvsugeren vil bli skadet hvis den absorberer væsken.

Hva gjør jeg hvis robotstøvsugeren ved et uhell suger opp væske fra gulvet?

Slå av strømmen til robotstøvsugeren umiddelbart, og tørk av beholderen, filterdelene og sugeporten. Når alle delene er tørket grundig, setter du den på plass igjen og starter den.

Hvorfor kan ikke robotstøvsugeren lades?

Kontroller at det er strøm i stikkontakten og at det er god kontakt mellom elektrodene på laderen og roboten. Hvis roboten er helt utladet, kan det ta et minutt før den våkner og lysene begynner å pulsere.

Hvorfor går roboten i sirkler eller går bakover når den er slått på?

Det kan være støv eller smuss på høydesensoren under roboten som gir et feilsignal. Rengjør i så fall høydesensoren med en halvtørr bomullsklut.

Drivhjulene kan være viklet inn i fremmedlegemer som hår eller papir, slik at robotstøvsugeren kjører i sirkler. Fjern fremmedlegemer på drivhjulet.

Den fremre kollisjonssensoren er defekt. Berør og trykk på venstre, midtre og høyre side av kollisjonssensoren med hånden for å kontrollere om platen kan spennes tilbake automatisk.

Hvorfor har batteritiden blitt kortere?

Hvis roboten ikke har vært i bruk på lenge eller har vært i bruk i mange sykluser, kan batteriet ha godt av å bli reaktivert. Foreta en fullstendig lading, kjør batteriet tomt og lad det opp igjen uten avbrudd.

Hvis batteriet har nådd sin levetid, forkortes driftstiden. Hvis rengjøringsbehovet ikke kan oppfylles, må batteriet skiftes ut. Husk at roboten har en lade- og gjenoppta-funksjon som fullfører rengjøringen selv om det ikke er mulig med én lading.

Hvorfor klarer ikke robotstøvsugeren å kjøre en planlagt rengjøring?

Robotstøvsugeren er ikke i oppstartstilstand.

Batteriet er for svakt til å klare den planlagte rengjøringen.

Tidsinnstillingen er ikke lagret, vennligst tilbakestill den på riktig måte.

DND (Ikke forstyrr) forhindrer den planlagte rengjøringen. Kontroller DND-innstillingene og synkroniser tidssonen på nytt for å være sikker på at den samsvarer med mobiltelefonen.

Roboten har kjørt utfor en høyde

Klippsensorene på roboten kan være tildekket av støv eller smuss, rengjør dem ordentlig. Hvis den samme hendelsen fortsatt oppstår etter at sensorene er rengjort, kan det være noe galt med sensorene. Ta kontakt med vår kundeserviceavdeling.

Hvorfor ligger det støv igjen etter robotstøvsugeren?

Sjekk om støvbeholderen er full, noe som kan føre til at noe støv bli liggende igjen. Rengjør beholderen i tide.

Hvor ofte bør jeg rengjøre våtmoppekluten?

Hvor ofte du må rengjøre moppekluten avhenger av størrelsen på gulvarealet og hvor skittent gulvet er. Hvis du sjelden mopper gulvet og det er veldig skittent, kan det være nødvendig å vaske moppekluten under rengjøringsprosessen. Hvis du rengjør gulvet regelmessig, kan det være nok å vaske kluten etter at du har moppet gulvet. Alle robotstøvsugere leveres med to moppekluter, slik at du kan vaske den ene mens du bruker den andre. Vask moppekluten i vaskemaskinen på maks. 40⁰C.

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM APP

Hvor kan jeg laste ned APP-en?

Skann QR-koden i brukerveiledningen (User Guide) med mobiltelefonen for å laste ned appen, eller søk etter "RVC connect" i App Store eller Google Play.

Hvorfor klarer ikke robotstøvsugeren å koble seg til WiFi, og får alltid beskjed om at nettverkstilkoblingen mislykkes, vennligst prøv igjen?

Kontroller at WiFi-signalet er sterkt og stabilt. Kontroller signalet ved å koble telefonen til det aktuelle WiFi-nettverket og bla gjennom en nettside med bilder, siden skal lastes raskt og jevnt hvis signalet er sterkt og stabilt.

Kontroller at robotstøvsugeren er på og at WiFi-indikatorlampen blinker. Følg veiledningen i appen: Aktiver WiFi-tilbakestillingen under prosedyren og koble til umiddelbart etter aktivering.

Kontroller at WiFi-passordet er riktig.

Etter at du har funnet og valgt det kringkastede WiFi-nettverket fra roboten under prosedyren, er det en 3-trinns prosess for å koble til roboten som skjer i bakgrunnen; Hvis det dukker opp en melding som spør deg om du vil koble til det gitte nettverket, trykker du på "OK" eller "Join". Hvis det dukker opp en melding om at den ikke kunne koble seg til WiFi-nettverket, skal du ikke trykke på "OK", men la den vente en stund, så vil den sannsynligvis koble seg til likevel, og du kan fortsette prosessen.

Disse popup-vinduene kommer fra telefonens operativsystem.

VEDLIKEHOLD

Kan man la roboten stå i laderen uten å slite ut batteriet?

Ja, etter at roboten er fulladet, går den over til komplementær lavstrømslading for å unngå overlading. Hvis roboten ikke brukes over lengre tid, uker eller måneder, anbefales det å slå av roboten og oppbevare den i emballasjen.

Hvor ofte bør jeg rengjøre roboten min?

Det avhenger av husholdningen. Hvis du har kjæledyr med langt hår, bør du sjekke børstene og hjulene oftere. Hvis du har mye fint støv, må du kanskje rengjøre filteret og sensorene oftere. En god rutine er å ta en rask sjekk av roboten en gang i uken, men behovet vil være individuelt. Etter hvert vil du kanskje lære deg hvor ofte du trenger å rengjøre de ulike delene av huset.

Gjør det til en vane å fylle opp robotens vanntank og bytte til en ren moppeklut når du vanner plantene, så kan den være klar til å moppe etter en forhåndsinnstilt plan.

Vask moppekluten i vaskemaskinen på maks. 40⁰C.

Ved å rengjøre børster, filter og sensorer av og til holder du ytelsen oppe og forlenger robotens levetid.

Noen enkle forberedelser i huset sparer deg for tid og krefter.

Sørg for at det finnes en inngang der roboten kan gå under spisebordet for å rengjøre gulvet ved å trekke ut en av stolene.

Sett opp "no-go"-soner eller "no-mop"-soner for rotete eller følsomme områder. Det kan være en vaklende vase eller det malte, følsomme hjørnet på veggen.

Ved å la dørene stå åpne innendørs får du ikke bare ventilert rommene, men du slipper også roboten inn for å gjøre jobben sin.

Tips & Triks

Ved å kjøre roboten ofte minimerer du behovet for manuell rengjøring av huset og får samtidig generelt renere luft. Sett opp en ukeplan der roboten alltid kjører når du vet at du ikke er hjemme.

Hvis du har et stort hus eller flere etasjer, kan du vurdere å kjøre roboten i stillemodus om natten i en etasje som ikke ligger i nærheten av soverommet ditt.

En vanlig plan er å støvsuge i ukedagene når folk er på jobb og skole, og våtmoppe i helgene. Våtmoppen krever litt oppmerksomhet og trenger ikke nødvendigvis å brukes hver dag.  Den kan for eksempel brukes på lørdager når du er ute og handler, slik at alt er klart til kvelden.