Litt info om bruk av Wilfa vaffeljern:
- Sett jernet på ett stabilt underlag
- Sett inn stikkontakten og vent til jernet er klart, husk å ha lokket lukket
- Følger det med øse, bruk øsen og ta riktig mengde i jernet. Ingen behov for å spre røren ut, da koningen i jernet sprer røren selv.
- Når man er ferdig med bruk, dra ut stikkontakten og la jernet avkjøle seg med lokket lukket.
Ved første gangs bruk:
- Varm opp jernet som beskrevet ovenfor
- Når jernet er varmt, ha i smør og bruk matpensel for å fordele smøret både på lokk og underdel.
- Første vaffel egner seg ikke å servere, da den vil være veldig hvit og «fettet».
- Så er jernet klar for bruk.
Hvis man har behov for å rense jernet:
- Lag en vaskevaffel
o 1/2 dl vann
o 1 dl hvetemel
o 2 ss salt
- Gjenta så smøringen av jernet som ved første gangs bruk.
Vaflene oppleves som stekte på utsiden, men rå inni?
Ved for høy temperatur blir vaflene brå stekt og oppleves som rå inni. Senk temperatur og se om resultatet blir bedre av det.
Vaffelen deler seg i to
Det kan være at man benytter for sterk varme sånn at vaffel blir stekt på utsiden, men ikke inni --> sett ned temperatur og se om det blir bedre.
Vaffelen blir ikke ordentlig brun på toppen
Ta i litt mer røre sånn at topplokket får "tak" i vaffelen ved steking.
Hva skjer med belegget i jernet når det eksponeres av varmen over lange perioder av gangen?
Belegget mister sin funksjon og blir veldig dårlig –> utslag i at vaflene ikke slipper belegget etc. Dette er veldig typisk for jern som blir brukt utenom privat husholdning, noe som Wilfas jern ikke er beregnet for. Forsøk å rense jernet med en vaskevaffel, se oppskrift litt høyere opp.
Følger ikke øse med i pakken?
WSWA/WDWA/SWA/DWA-modellene har ikke øse med i forpakningen.