Apparatet vil ikke starte, eller stopper under drift.

1. Kontroller den elektriske tilkoblingen.

2. Den øvre bønnebeholderen er ikke riktig plassert.

3. Begeret for malt kaffe eller lokket til begeret er ikke riktig festet til hverandre, eller delene er ikke riktig plassert i kaffekvernen.


Knotten for valg av malingsgrad har sluttet å fungere

Kontroller at det øvre kvernhodet er riktig plassert. (Du finner flere opplysninger om fjerning og utskiftning av kvernhodet i rengjøringsanvisningene).


Er det en ren espressokvern?

Ingen Wilfa kaffekverner er laget kun for Espresso. Men Ilsolito er godt egnet for den malingsgraden og opp til filtermalt.


IL Solito det er nesten ikke forskjell i resultatet ved de forskjellige innstillingene?

Når man maler på de fineste gradene er det liten forskjell. Det ser man best når den kommer opp mot filtermalt.


Etter kverning er kaffen veldig statisk. Hva gjør jeg?

Enkleste måten for å minimerer dette er å måle opp mengden kaffe man skal kverne. Ta en teskje og "dra" håndtaket gjennom strålen fra vannspringen. Rør så rundt i bønnene i beholderen du har veid opp disse i. Da vil man oppleve at det meste av det statiske vil være borte etter kverning.


Hvordan rengjør man kaffekvernen?

En kaffekvern er vanskelig å rengjøre. Beholderne til Wilfa kaffekvern egner seg ikke å ta i oppvaskmaskinen. Bruk lunket lett såpevann og tørk de skikkelig. Innvendig i kvernområdet anbefales at man tar ut kvernhodet og rengjør dette på samme måte. Man kan også bruke en fin kost for å få bort løs kaffe. Ønsker man å rengjøre kverningsdelen kan man bruke ukokt ris. Kjør ca 20 gr. ris gjennom kvernen. Så anbefales 15 gr. kaffe etterpå for å fjerne "restene" etter risen før man kverner kaffen for brygging.