Uansett hvilken innstilling den står på kverner den bønnene likt og veldig grovt

Kvernhodet er ikke satt godt nok fast. Kvernehodet må roteres en gang til. En hel rotasjon til er nødvendig.

Du må antageligvis ta i litt.


Hvilken malingsgrad skal jeg velge?

Vær oppmerksom på at alle kverner vil variere noe i kalibrering. For espresso anbefaler vi å bruke malingsgrad 5 som et utgangspunkt. Juster malingsgraden opp eller ned etter eget ønske.


Bryggemetode
Espresso
Aeropress
Dryppkaffe
Filtermalt kaffe
Franskpresset
Kokemalt
Malingsgrad
3–7
14–26
14-2822-3230-3839-41


Tilstopping av kaffekvern

Målingsgrad 1-4 kan føre til at kvernhodet tilstoppes:

Still inn kvernen til 25, og juster gradvis tilbake til ønsket malingsgrad mens motoren kjører med bønner i koppen. Dette vil fjerne tilstopping av kvernhodet. Maskinen tilstoppes selv ved de fineste malingsgradene, avhengig av type bønner, slitasje og kalibrering fra fabrikk. Slik finner du den beste malingsgraden før tilstopping: Senk malingsgraden gradvis til kvernhodet tilstoppes. Hvis den tilstoppes ved malingsgrad 3, skal malingsgrad 4 regnes som den fineste malingsgraden.


Det er vanskelig å justere til finere malingsgrader    

Knuste bønner kan sette seg fast i kvernhodet.  La motoren kjøre mens du justerer til en finere malingsgrad.


Vekten fungerer ikke?

Vekten fungerer kun når den står på benken. Når vekten er på kvernen så får den ikke noe feste under, den står litt i "luften" og vil da ikke skru seg på.  Derfor den må stå på benken eller noe flatt for at den skal fungere.


Min Uniform kaffekvern stopper ofte?

Da har det antageligvis satt seg fast små bønner mellom kvernhodet og kvernveggen. Dette kan løses ved å skru av kvernverket og kvernhodet. Når dette er tatt fra hverandre støvsuger du ut kaffestøvet, børster det rent med en matpensel og støvsuger igjen. Dersom du ser de små kaffebønnene som har satt seg fast, kan du pirke dem ut med en tynn «trepinne». Da er det viktig å huske hvordan du skrur det sammen igjen. På bildet under ser du hvordan kvernhodet er riktig plassert. Det finnes en markering på siden av kvernhodet (se bilde til venstre) og en markering på kvernverket (se bilde til høyre). Disse to markeringene skal møte hverandre og først da kan du skru den sammen igjen og kvernen er riktig montert.Hvordan rengjøre kvernen?

For å ta bort og rengjøre kvernen vrir man rundt toppen til den går å ta bort (se bilde). Kvernverket kan man skru av ved behov (se over).  Deretter rengjør man med børste for å sjekke at ingen kaffebønner har satt seg fast nede i kvernhuset.