Brødet vil ikke heve seg?

Dersom vannet er for kaldt (kan forekomme på vinterstid) så benytt litt mer temperert væske.

Eltekrokene følger med brødet når det tas ut?

Det stemmer at de kan gjøre det da de sitter løst på pinnene i bollen for å kunne gå rundt. Tips kan være å ta litt olje på elterne før bruk.

Eltekrokene lager hull i brødet?

Tips kan være å avkjøle brødet litt i bollen før man tar det ut. Brødet "setter" seg bedre når det er avkjølt og man vil unngå store hull når det er avkjølt.

Teflonbelegget har fått riper/flasser av - er det farlig å bruke de for det?

Nei, det er ikke noe farlig å bruke de for det, men kan være at mer fester seg til elterne dersom riper/flasset av

Piper/varsler maskinen under baking?

Den piper når den er ferdig. Ellers er det nøttebeholder på BM-50, så da piper ikke den under bakeprosessen. Andre modeller som ikke har nøttebeholder, varsler når man ønsker å tilføre nøtter/rosiner.

Andre tips og råd for BM-50

BRØDTEKSTUR
Midten av brødet er rått, ikke stekt nok. For mye væske.Reduser væskemengden med 15 ml / 3 ts.
 Strømbrudd under drift.Hvis strømmen gått under drift i mer enn 8 minutter må du fjerne ustekt brød fra beholderen og begynne på nytt med nye ingredienser.
 Mengder var for store og maskinen taklet det ikke. Reduser mengdene til de maksimalt tillatte.
Brødet kan ikke skjæres og er veldig klisseteSkåret opp mens det var for varmt. La brødet avkjøles på stativ i minst 30 minutter for å slippe ut damp før oppskjæring.
Feil knivtype. Bruk en god brødkniv.
SKORPEFARGE OG TYKKELSE
Mørk skorpefarge / For tykkDARK skorpe innstillingen brukesBruk middels eller lys innstilling neste gang.
Brødet er brentBrødbakemaskinen har feilSe "Service og kundebehandling"-delen
Skorpen er for lysBrødet ble ikke stekt lenge nokUtvid steketiden
Ikke noe melkepulver eller fersk melk i oppskriftenTilsett 15 ml / 3 ts skummetmelkpulver eller erstatt 50% av vannet med melk for å oppmuntre til bruning.
BRETTPROBLEMER
Knetere kan ikke fjernesDu må tilsette vann til brødbehol­deren og la elterne ligge i vann før de fjernes.Følg rengjøringsinstruksene etter bruk. Du må kanskje vri elterne litt etter bløtlegging for å løsne dem.
Brødet sitter fast i beholderen / er vanskelig å riste ut.Deigen er for tørr og kan ikke heve jevnt i beholderen.Øk væskemengden med 15 ml / 3 ts.
MASKINMEKANIKK
Brødbakemaski­nen er ikke i drift / elterne beveger seg ikke.Brødbakemaskinen er ikke slått påKontroller at av/på bryteren er i PÅ­stilling.
 Brettet er ikke riktig plassert.Kontroller at beholderen er låst på plass.
 Forsinkelsestimeren er valgtBrødbakemaskinen vil ikke starte før nedtellingen når programmets starttidspunkt.
Ingredienser vil ikke blandes.Startet ikke brødbakemaskinenEtter programmering av kontrollpanelet, trykk på start knappen for å slå brødbakemaskinen på.
Husk å sette elterne i beholderenKontroller alltid at elterne er på akslene i bunnen av beholderen før du tilsetter ingredienser.
Det lukter brent under drift. Ingredienser er sølt inni ovnen.Vær forsiktig så du ikke søler ingredienser når du legger dem til i beholderen. Ingredienser kan brenne på oppvarmingsenheten og forårsake røyk.
 Brettet har lekkasjer. Se "Service og kundebehandling"­delen.
 Kapasiteten til brødbeholderen overskredet.Ikke bruk flere ingredienser enn anbefalt i oppskriften, og alltid mål opp ingrediensene nøyaktig.
Maskinen har blitt koplet fra ved en feiltagelse, eller strømbrudd under bruk. Hvordan kan jeg redde brødet?.Hvis maskinen er i eltesyklus, kast ingrediensene og start på nytt.
Hvis maskinen er i hevesyklus, fjerne deigen fra brødbeholderen, form den og legg i smurt 23 x 12.5 cm / 9 x 5 i brød form, dekk til og la den heve til dobbel størrelse. Bruk bake bare innstilling 11 eller stek i forvarmet konvensjonell ovn ved 200ºC/400ºF / Gassmerke 6 i 30­35 minutter eller til gyldenbrunt.
Hvis maskinen er i stekesyklus, bruke kun steke­innstillingen 11, eller stek i forvarmet konvensjonell ovn ved 200ºC/400ºF/ Gassmerke 6 og fjerne toppristen. Fjern forsiktig beholderen fra maskinen og sett det på nederste rist i ovnen. Stek til de er gyllenbrune.
E:01 vises på skjermen og maskinen kan ikke slås på.Ovnsrommet blir for varmt.Trekk ut kontakten og la maskinen avkjøles i 30 minutter.
H:HH & E:EE vises på skjermen og maskinen fungerer ikkeBrødbakemaskinen virker ikke. Feil på temperatursensorSe "Service og Kundebehandling"­delen.