Kvernen kverner dårlig,  mindre kaffe kvernet?

Har det blitt skiftet til annen type bønner? Det er forskjellig konsistens og tetthet på de ulike bønner som gjør at man kan få mindre eller mer ferdigkvernet kaffe.


Statisk beholder når kaffen er ferdig kvernet, er dette normalt?

Jo mer brent kaffen er, så vil det bli sittende kaffe på veggen i beholderen som oppleves statisk.


Hvorfor blir det kaffestøv når jeg kverner kaffe?

Grunnen til dette er statisk elektrisitet som dessverre oppstår når selve bønnene kvernes. 


All kverning av kaffe vil gi statisk elektrisitet i større eller mindre grad. Dette skyldes at statisk elektrisitet oppstår når de kvernede kaffepartiklene gnis imot hverandre under selve kverningen for ikke å kverne raskere enn nødvendig. Dette reduserer den statiske elektrisiteten noe, men ikke nok til at det fjernes. 

 

Tips som reduserer at kaffestøvet flyr rundt: Ha et par dråper vann over bønnene før de kvernes og rør rundt med en teskje slik at dråpene fordeles rundt. Etter at kverningen er ferdig så venter man litt, et minutt eller to, før man tar beholderen med kvernet kaffe ut. Den statiske elektrisiteten forsvinner sakte, men sikkert så dette hjelper litt. Etter at bønnene er kvernet og beholderen tas ut så slår man beholderen lett i benken. Da vil noe av kaffestøvet falle ned til den kvernede kaffen og litt mindre flyr rundt når lokket tas av.


Hva er forskjellen på CGR-1 og WSCG-2?

WSCG-2 har mørkere farge i glasset på beholderne for å bedre beskytte bønner og ferdig malt kaffe fra f.eks sollys. WSCG-2 har også flere innstillinger på hvilken type kaffe man ønsker å male.