GENERELT

En elektrisk sparkesykkel er akkurat som en sykkel, det vil si et kjøretøy. Alle kjøretøy trenger vedlikehold og service over tid. Nedenfor har vi oppsummert noen generelle tips.

• Elektriske sparkesykler er designet med komponenter som er følsomme for vann og fuktighet. Våre sparkesykler tåler en viss mengde fukt og er såkalt IP godkjente. Det anbefales likevel å tørke av sykkelen etter bruk i vått vær og ikke la sykkelen stå ute i regn og fuktig vær. Hvis produktet er skadet som følge av vannskader, kan det være at garantien ikke vil gjelder.
  • Ikke plasser den elektriske scooteren utendørs uten å beskytte produktet mot regn.
  • Ikke spyl produktet med vann. Hvis den elektriske scooteren trenger rengjøring, kan man rengjøre produktet med en fuktig klut eller lett skylling.

En elektrisk sparkesykkel er ett produkt som består av en del deler og komponenter som kan være følsomme for ulike påvirkninger. Vennligst les bruksanvisning før sparkesykkelen tas i bruk.

Ikke bruk produktet uten funksjonelle bremser.

Pass på å låse og lagre den elektriske sparkesykkelen på et trygt sted. Tyveri eller hærverk forekommer ofte på denne typen produkter.

Les lover og forskrifter før produktet tas i bruk på offentlige vei.

Kan jeg bytte deler og reparere den selv?

Vi har mange reservedeler i vår nettbutikk og hvordan du gjør det finner du i linkene under.

Klikk på linken for riktig E-Way modell

E-6045FRS, E-6060FRS, E-6075FRS, E-600 og E-600MAX

E-2520, E-3530, E-2540, E-5045, E-5045FS, E-500 og E-350

E-250

VANLIGE SPØRSMÅL

Jeg får opp SN-feilkode

Oppdater appen. Vi vil regelmessig legge ut oppdateringer som kan fikse små feil, så sjekk regelmessig etter ny app.

Rekkevidden stemmer ikke overens med oppgitt rekkevidde.

Det er mange faktorer som påvirker rekkevidden til en elektrisk sparkesykkel. Vekt på fører, eventuell last, veistandard, helling (bakker), samt været kan påvirke rekkevidden. Jo mer motstand jo større forbruk av batterikapasitet.

Bremsen fungerer ikke lenger

Bremsene slites ut når du bremser. Dette medfører at du kan trenge å stramme/justere dem. En enkel justering/stramming kan gjøres ved å stramme stålkabel som går gjennom bremsekanipel. Funker ikke dette, må man få utført reparasjon av serviceverksted.

Slitte dekk

Alle E-Way modellene har punkteringsfrie dekk som det ikke behøves å fylle luft i. Over tid kan man oppleve at de er utslitt og dermed bør byttes.

Hastigheten stemmer ikke overens med oppgitt hastighet

Det er flere faktorer som spiller inn på hastigheten. Vekt på fører, eventuell last, veistandard, helling (bakker) etc. Flere modellene fra E-way har 3 hastighetsinnstillinger. Hastigheten kan justeres i appen, Eway scooter, eller ved å dobbeltklikke på knappen i displayet.

Håndtakene flytter på seg (gjelder kun E-600)

Trekk til skruene som er i underkant av håndtaket.

Gap i styret ved sammenleggings enheten (Gjelder kun E-600).

Hvis hele rattstammen beveger seg ved kjøring eller at man har åpning ved overgangen, kan det hende at en justering av skruene i sammenleggingsenheten må gjøres.

Enheten lader ikke

Prøv å lade enheten med en ny lader. Hvis problemet vedvarer, kan det være et problem med batteriet. Kontakt utsalgsted for ditt kjøp og de vil hjelpe deg videre.

Enheten starter ikke

Prøv å lade enheten med en ny lader. Hvis dette ikke hjelper, vennligst kontakt utsalgsted for ditt kjøp og de vil hjelpe deg videre.

Enheten kan ikke slås av

Kontakt utsalgsted for ditt kjøp og de vil hjelpe deg videre.

Gassen sitter fast under bruk

Prøv å skape avstand mellom gasshendel og håndtak.

Reservedeler og tilbehør

Reservedeler og tilbehør kan bestilles her Elektrisk sparkesykkel (wilfa.com)

LOVER OG FORSKRIFTER

Hva er produktets faktiske hastighet? Er det 20 km/t eller 22 km/t?

Den faktiske hastigheten på våre elektriske sparkesykler er 20 km/t. +-10 %. På grunn av forskriftsendringene fra Statens Vegvesen er E-Way-appen oppdatert slik at fartsinnstillingene er i samsvar med loven.

Trafikkregler for elsparkesykler | Statens vegvesen

Vil den siste oppdateringen av E-Way-appen endre innstillingene på sparkesykkelen min slik at den får en maks fart på 20 km/t? Vil appen gjøre at sparkesykkelen bare kan kjøre 20 km/t?

Ja, vi oppfordrer alle våre nye og gamle kunder til å laste ned den nyeste versjonen av E-Way appen. I den nyeste versjonen er det noen endringer som sikrer at produkter kjøpt før 01.01.2023 samsvarer med de nye forskriftene.

Best i test el sparkesykler - norsk leverandør | E-Way (wilfa.com)

E-WAY APP (wilfa.com)

Betyr det at den elektriske sparkesykkelen jeg har kan kjøre 22 km/t, men bør oppdatere appen slik at den får maks fart på 20 km/t?

Det stemmer, last ned den nyeste versjonen av appen: E-WAY APP (wilfa.com)

Er sparkesykkelen min ulovlig å bruke før jeg oppdaterer appen, hvis jeg ikke har oppdatert den ennå?

Hvis du kjøpte scooteren din før 01.01.23, er den konfigurert til å ha en maks hastighet i henhold til de tidligere fartsforskriftene. Du må oppdatere appen slik at den elektriske sparkesykkelen din følger de gjeldende forskriftene.

Husk å følge reglene og anbefalingene fra de lokale myndighetene. Det er eierens/førerens ansvar å oppfylle kravene. Det er føreren av kjøretøyet som er ansvarlig for at det oppfyller de tekniske kravene.

Tekniske krav til elsparkesykler | Statens vegvesen

Noen nettsider skriver 22 km/t mens andre skriver 20 km/t. Hva stemmer for elektriske sparkesykler fra E-Way, 20 km/t eller 22 km/t?

Vår nettside har informasjonen i henhold til siste oppdaterte forskrift fra Statens vegvesen som er 20 km/t, fra 01.01.23.

Hvordan kontrollerer jeg hastighet?

Det er alltid du som sjåfør som er ansvarlig for å sikre at kjøretøyet du kjører oppfyller de nødvendige kravene. Skulle du kjøre en elektrisk sparkesykkel med høyere hastighet enn lovlig hastighet på 20 km/t, er den elektriske sparkesykkelen ikke lenger klassifisert som en sykkel, og er da ulovlig å bruke hvis du ikke har riktig tillatelse til kjøretøyet. Du kan sjekke hastigheten i displayet på sparkesykkelen eller i appen som du kan koble opp.

Utstyr som kreves for en elektrisk sparkesykkel.

• Elektriske sparkesykler skal ha bremser og en ringeklokke (det er ingen krav til hvordan det skal se ut eller høres).
  • Hvis du kjører i mørket, skal en elektrisk sparkesykkel ha for- og baklys, og bør være utstyrt med reflektorer. Hvis føreren er under 15 år, er det anbefalt å bruke hjelm.

Anbefaling om bruk av hjelm.

Vi anbefaler alle og særlig barn og ungdom under 15 år å bruke hjelm. Dette gjelder også hvis de kjører innenfor inngjerdet område.

Ha dette i bakhodet:

Kjør forsiktig når du passerer andre trafikanter. Senk hastigheten og hold avstand.

Kjør med høyst ganghastighet på fortau eller gangveier.

Kjør i ganghastighet når du kjører i gågater eller i et fotgjengerområde.

Ikke parker sykkelen på en slik måte at den er i veien for funksjonshemmede eller personer med synshemminger.

Ønsker du mer informasjon, ta se Statens Vegvesen Regler for kjøring med elsparkesykkel | Statens vegvesen

Det er feil på produktet - hva gjør jeg?

RUTINER FOR SERVICE- OG GARANTISAKER

• Sjekk feilkoder i brukermanualen, les igjennom vanlige spørsmål og svar, kanskje finner du løsningen der.
  • Du finner også instruksjonsvideoer for hjelpe til ting du kan fikse selv under spørsmål og svar på nettsiden, og deler og tilbehør kan bestilles via nettsiden.
  • Hvis disse feilsøkingene ikke fungerer og feil eller problemer ansees som en reklamasjon/garantisak, må du kontakte utsalgsstedet der du kjøpte produktet. De vil hjelpe deg videre med håndtering av saken, husk å ha kvittering tilgjengelig når du kontakter de.
  • Hvis disse feilsøkingene ikke fungerer og feil eller problemer ansees å være noe som ikke dekkes av reklamasjon/garanti så kan du bestille reparasjon selv ved å kontakte servicesenteret Conmodo AS.
  • For å bestille reparasjon, gå inn på www.conmodo.no og velg ”Send inn service”
  • Conmodo vil da ta kontakt for videre håndtering.